top of page

egyesület

Az egyesület szolgáltatásának célja, feladata:

Az alapszabályban megfogalmazottak szerint az egyesület közreműködik a Csodaszarvas Tájpark üzemeletetése során felmerülő programokban: a természetközeliség jegyében a Tájparkban a tanösvény üzemeltetését segíti, a Tájparkon kívül a Rába, mint vizes élővilág, illetve az Őrség-Hegyhát természeti jelenségének bemutatásában közreműködik; a régi szakmák megismertetésének jegyében segíti a Tájpark kézműves udvarának működtetését, a Tájparkon kívül közreműködik gazdaságok, műhelyek látogatásában; a kultúra jegyében az egyesület aktívan részt vesz a rendezvények szervezésében, a nyári táborok kulturális tartalmának megtöltésében, Tájparkon kívül a környék nevezetességeinek, múzeumainak látogatásában.

Az egyesület fő célja a gyerekek természetközeliségén keresztül megismertetni a családokat nemzeti és helyi értékeinkkel.

Más intézményekkel történő együttműködés:

Az elsődleges célcsoportunkból adódóan az egyesületünk kiemelt partnerei az iskolák, könyvtárak, művelődési – és kulturális központok. Rájuk építve és velük kialakítva szervezzük a Tájpark adottságaira támaszkodó szolgáltatásokat és a Tájparkon kívüli programokat. A közreműködésünkkel jelennek meg elfelejtett szakmák, mesteremberek, alkotók és művészek. Együttműködünk egyesületekkel, művészeti alkotó csoportokkal, magánemberekkel és olyan vállalkozásokkal, amelyek segítik a Tájpark komplex szolgáltatását.

Partnerünk a Vasvári Múzeum az interaktív kiállításával; az Oszkói Hegypásztorkör a foglalkozásaival, Pannon Helyi Termék Klaszter a termelők és a kézművesek tudásával; a Vasi Hegyhát – Rábamente Közhasznú Turisztikai Egyesület a promóciós és marketing támogatásával, programszervezésével; a Béri Balogh Ádám Néptáncegyüttes a sorozatos táncházaival; a Weking Egyesület a vízi túrák lebonyolításával, a vasvári, szentgotthárdi és körmendi könyvtárak a gyermekek integrálásával; a Nádasdi Hétdombi Íjász Egyesület a sorozatos íjász programok megtartásában; a zalaegerszegi és szombathelyi falumúzeum munkatársai a foglalkozásaikkal.

viragok.png
viragok.png
bottom of page