top of page

Patakút Bt. pályázatok


SAJTÓKÖZLEMÉNY
Projekt címe: "Nem mezőgazdasági mikro vállalkozások támogatása"
Lábaspajta bővítése, szigetelése
Kedvezményezett: Patakút Mezőgazdasági Szolgáltató Bt.
Pályázati felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-92-1.1-17 
Támogatás összege: 2.999.999 Ft
Támogatás mértéke: 70 %
Megvalósítás helyszíne: Csodaszarvas Tájpark, Rábahídvég
 
Fejlesztés bemutatása:
A Csodaszarvas Tájpark centrumában, kiemelt helyen épült fel a most megtalálható Lábaspajta. Az épület már több fejlesztést is megélt, követve a vendégek igényét.
Az egykor még nyitott pajta egy része ma már fedett lett, illetve a tetőterébe is kialakításra került egy szoba. Mindezek a fejlesztések több szegmenst is kiszolgálnak.
Az ide érkező iskolai és egyéb gyermekcsoportok itt koncentrálódnak programjaik során. Kiváló helyszín többféle hagyományőrző tevékenység bonyolítására (rovásírás tanulás, korongozás, szövés, öko-versenyek bonyolítása, táncház), viszont mérete és szezonálisan kihasználhatósága miatt sajnos korlátozza időben is és létszámban is a befogadást.
Ezzel ellentétben a kereslet folyamatosan nő, ezért indokolt a bővítés.
A felnőtt csapatépítő programoknak is fő helyszíne, origója ez a hely- itt is ugyanebbe a problémába ütközünk.
Az előzőekben megfogalmazottak alapján egyértelműen az a cél, hogy egy időben nagyobb vendégszám kiszolgálását tudjuk megoldani. A téliesített tér lehetőséget ad egyszerre 4-5 gyermekcsoport azonos időben történő programjának megtartására, egymás zavarása nélkül. Az eddigi gasztro esték csak késő ősztől kora tavaszig a Tájház éttermében zajlottak. Most lehetőség nyílna az említett időszakon túl kihozni a gasztronómiát a szabadba és a kibővített Lábaspajtában megrendezni hagyományápoló, de egyben újító vacsoráinkat is. Továbbá, lehetőség nyílna nagyobb létszámú állófogadásokat, lakodalmakat és egyéb ilyen jellegű vendéglátást szervezi és bonyolítani.
unnamed.jpg
VHR.png
2020.png
EU.png
LEADER.jpg

VP6-19.2.1.-92-6.1-17
HELYI TURISZTIKAI EMBEREK SZAKMAI KÉPZÉSE

 

bottom of page